100-års jubileum

Vi feirer 100 år!

Det er med stolthet og glede vi feirer at familien har drevet forretningsvirksomhet i Sarpsborg i 100 år. Grunnleggeren, vår farfar, Karl Bernt begynte i det små på Sellebakk i Borge. Som 21-åring etablerte han et møbelsnekkerverksted. Fem års senere, i 1913 flyttet han og konen Margrethe verkstedet til Pellygaten 63, og etablerte en møbelforretning her. Lokalene ble leid for 1 000 kroner per år. Karl Bernt arbeidet selv på verkstedet, og hadde to svenner og to læregutter i jobb. Farmor Margrethe arbeidet i forretningen, samtidig som hun passet huset, hvor også to av snekkerne var i kosten.

Dette er grunnlaget for vår historie, som i løpet av 100 år skal omhandle møbler og eiendom. Fra møbelproduksjon i eget verksted til møbelfabrikk. Drift av møbelforretninger, med store satsinger både på 1960- og 1980-tallet. Så store satsinger at det nesten gikk til helvete i åpen båt som vår far, Finn, sa det.

Vi driver fortsatt med salg av kontormøbler og innredninger. Sørlie Prosjektinnredninger AS er Østfold største leverandør av møbler til kontorer, skoler, barnehager og institusjoner. Avdeling Modul er en entreprenøravdeling som leverer systembasert eller plassbygde innredningsløsninger. Avdeling Modul er en av Østfold store leverandører på faste vegger, skillevegger, himling og datagulv til både nye byggeprosjekter, rehabiliteringsprosjekter og ombygging av næringsbygg.

Siden 1995 har vi også jobbet med eiendom, og eier i dag over 18 500 kvadratmeter næringslokaler.« Til oversikt

Vi ønsker fortsatt å være slik farfar, Karl rablet ned i en bok, datert 1913.

«Sørlies møbelforretning anbefaler det Ærede Publikum som meget godt Assorteret, i alle slags solide møbler»

Tredjegenerasjon i møbelfamilien Sørlie
Arnfinn og Bernt Sørlie

 

ABE Eiendom AS / Lande Senter AS / Glommen Brygge AS / Sørlie Bygg AS / Sørlie Næringseiendom AS – hilde@sorlie.no – Telefon: 917 70 113 – bernt@sorlie.no – Telefon 909 96 003