Action Now – en bærekraftig framtid!

Sarpsborg 08 er med på «Action Now» og har fått med seg flere selskaper i Sarpsborg – og vi er stolte over å være en av dem!

Konseptet «Action Now» ble startet av Bodø/Glimt i 2019, og bygger på FNs bærekraftsmål. I etterkant har flere klubber blitt med i prosjektet, som Lillestrøm, Odd og Kristiansund, og nå også Sarpsborg 08. Programmet er en møteplass og kommunikasjonsplattform for fremtidens bærekraftige løsninger og utvikling (Karlsen 2022).

Bærekraftig utvikling kan defineres slik:

Utvikling som tilfredsstiller dagens behov uten å ødelegge fremtidige generasjoners muligheter til å tilfredsstille sine behov (Store norske leksikon 2022).

Bærekraftig utvikling har tre dimensjoner: klima og miljø, økonomi og sosiale forhold. Under ser man en oversikt over FNs 17 bærekraftsmål, og disse målene danner verdens felles arbeidsplan for å utrydde fattigdom, bekjempe ulikhet og stoppe klimaendringene innen 2030 (FN 2022). Blant disse målene skal Sørlie Bygg AS velge ut noen som vi skal ha ekstra fokus på.

(FN 2022)

BDO, et rådgivnings- og revisjonsselskap, skal hjelpe Sarpsborg 08 og vi andre deltakende aktørene gjennom fire samlinger i dette «Action Now»-programmet. Samlingene skal ha fokus på å øke kompetansen og bevisstheten rundt bærekraft.

Onsdag 14.12 hadde vi et digitalt kick-off med mer informasjon om programmet vi skal være med på, og vi gleder oss veldig til fortsettelsen!

Kilder:

FN-sambandet. (2022, 05. desember). FNs bærekraftsmål. Hentet fra: https://www.fn.no/om-fn/fns-baerekraftsmaal
Karlsen, P.A. (2022, 07. juni). Sarpsborg 08 tar mer samfunnsansvar. Hentet fra: https://www.sa.no/sarpsborg-08-tar-mer-samfunnsansvar/s/5-46-1245330
Sarpsborg 08. (2022). Action Now. Hentet fra: https://www.sarpsborg08.no/action-now
Store norske leksikon. (2022, 16. desember). Bærekraftig utvikling. Hentet fra: https://snl.no/b%C3%A6rekraftig_utvikling

Denne nettsiden bruker cookies

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt og for personlig tilpasning av annonser. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Avvis alle