Sørlie Bygg tar i bruk gjenbrukt Paxster

Vi i Sørlie Bygg er stadig på farten til eiendommene våre og avtaler i arbeidshverdagen, noe som har gjort at vi har kjørt bil til jobb hver dag – for vi trenger jo den! Eller gjør vi det? Kan vi faktisk gå eller sykle i stedet?

Miljøvennlig og prisgunstig kjøretøy

Disse tankene om å benytte privatbilene i mindre grad har ført til at vi ønsket å få et felles kjøretøy på jobb som man kan benytte ut på avtaler, slik at man faktisk kan gå/sykle til jobb litt oftere. Dette har vi gjort noe med og valget falt på det norske, smarte og bærekraftige kjøretøyet Paxster.
Paxster er produsert i Norge og dette har sine fordeler for miljøet. I tillegg har produktene til Paxster null utslipp til luft under drift, noe som reduserer luftforurensning i nærmiljøet betydelig. Energiforbruket er mye lavere hvis kjøretøyet er mindre og har mindre totalvekt, og dette betyr blant annet at en Paxster har mye lavere forbruk av wattimer per km enn tilsvarende elbiler eller varebiler (Paxster 2023). Dette var noen av tingene som gjorde at vi ønsket å teste ut Paxster i vår bedrift.
Vi har kjøpt en gjenbrukt Paxster – et billigere alternativ, men også et bærekraftig kjøretøy. Hos Paxster har man nemlig muligheten til å velge mellom å kjøpe en ny eller gjenbrukt og billigere Paxster. Gjennom konseptet 2nd Drive tar de inn Paxstere som vanligvis har vært i bruk i 4 til 6 år og demonterer. De demonterer den helt til de bare står igjen med chassiset og enkeltdelene som lar seg utbedre og oppgradere. Delene går gjennom sin oppgraderingsprosess og sjekk, før de monteres tilbake på bilen igjen under oppbygging. På denne måten gjenvinner Paxster nesten 100 %, og de gir nytt liv til brukte kjøretøy (Norderhaug 2022).

Foliert med mursteinsvegg

Vår Paxster har vi valgt å foliere med en mursteinsvegg. Ikke en hvilken som helst mursteinsvegg, men vi har brukt et bilde av mursteinen som er på eiendommen vår i Oskars gate 68/70 i Sarpsborg sentrum. I tillegg har vi fått på logoen vår. Personlig synes vi at Paxsteren vår har blitt kul og vi håper dere kommer til å legge merke til den.

Vi gleder oss veldig til å ta den i bruk, og vi håper at vi blir flinke til å gå/sykle noe mer til jobb! Det er mye vi kan bli bedre på, men dette er i alle fall et skritt i riktig retning for å bli mer bærekraftige.

Kilder:

Norderhaug, M. (2022, 27. september). Skraphaugen må vente – Paxster gjenvinner nesten 100 % av egenproduserte brukte kjøretøy. Hentet fra: https://klimaostfold.no/2022/09/27/skraphaugen-ma-vente-paxster-gjenvinner-nesten-100-av-egenproduserte-brukte-kjoretoy/
Paxster. Sustainability. Hentet fra: https://paxster.no/sustainability/

Denne nettsiden bruker cookies

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt og for personlig tilpasning av annonser. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Avvis alle